Microsoft trekt laatste Windows 10 Update terug


Microsoft heeft de laatste Windows 10 Update, die afgelopen week verscheen, weer ingetrokken. Er zijn te veel problemen geconstateerd. Zo zijn er meldingen dat Windows bij installatie bestanden of programma’s wist.

Microsoft heeft de Windows 10 October Update voor pc’s en tablets ook als losse download verwijderd en roept gebruikers die hem al hebben opgehaald op om hem niet te installeren.

De problemen waren niet opgemerkt tijdens de previewperiode die toch enkele maanden heeft geduurd. Mogelijk gaat het niet om een wijdverbreid probleem.

Het wissen van bestanden is maar een van de problemen. Zogenoemde Auto Display stuurprogramma’s van Intel blijken niet compatibel met de nieuwste Windowsversie.

De update bevat een groot aantal kleinere veranderingen, waaronder een slim klembord, een donkere File Explorer, een nieuw knipprogramma en een tool om overbodige bestanden op te ruimen en grote bestanden zoals foto’s en video te verplaatsen naar een externe opslag.

Microsoft werkt zijn systeemsoftware elk half jaar bij. Het is echter nog niet eerder voorgekomen dat Microsoft een complete Update tijdelijk intrekt.