Windows 10 oktober-update opnieuw te downloaden

https://computertotaal.nl/arti...

 


Heeft iemand de oktober-update voor Windows 10 gezien? Al vijf weken vermist. Ah, daar is- ie weer! Microsoft heeft problemen met verdwijnende bestanden verholpen en is de uitrol opnieuw gestart. Is het nu wel veilig om te updaten?

Het bedrijf zegt de afgelopen periode naast interne tests ook de diagnostische gegevens van miljoenen Windows Insiders te hebben gecheckt. Uit die data kwam naar voren dat verdwijnende bestanden tot de verleden tijd behoren. Daarom durft men de oktober-update nu alsnog uit te geven voor reguliere gebruikers.

Opvallend is dat deze nieuwe versie van de oktober-update alsnog niet helemaal vrij van fouten is. Zo kan het voorkomen dat je geen standaard-programma's meer kunt toewijzen voor het openen van bestanden. Hiervoor komt later deze maand opnieuw een update uit. Als het goed is. Vertrouw je het niet helemaal, dan kun je het automatische installeren van de update uitstellen.

Updates uitstellen

Een van de manieren waarop je dit kunt doen, werkt al volgt. Open het startmenu en typ 'services' in (zonder aanhalingstekens). Start het programma dat tevoorschijn komt. Scrol in de lijst omlaag naar Windows Update en klik er met de rechtermuisknop op. Kies Eigenschappen. Onder Opstarttype klik je vervolgens op Uitgeschakeld. Sluit af met OK.

Even geduld a.u.b...